Догађања‎ > ‎

Математика је "cool"

posted Sep 21, 2016, 1:52 AM by Rozalija Madaras Siladji   [ updated Oct 8, 2016, 12:19 PM by Društvo matematičara Novog Sada ]

Поводом обележавања краја школске године, 18. јуна 2016. године, у просторијама Департмана за математику и информатику ПМФ-а, у Новом Саду, одржана је манифестација Математика је cool. Циљ манифестације је био промовисање математике, а позвани су били професори, наставници, студенти и ученици завршних разреда средњих школа, али и сви заинтересовани. 

Предавање професора Драгана Машуловића је на приступачан начин приказало шта је "животна сила математике", као и зашто су идеје старе више од 2000 година и данас свеже и применљиве. 

Други део скупа, под насловом "Шта нуде студије математике на ПМФ Нови Сад", водила је др Данијела Рајтер-Ћирић и том прилоком презентовала је студијске програме из математике и могућности даљег школовања и запослења. Потом су професори и сарадници Департмана за математику и информатику преодочили предности различитих каријера математичара и одговарали на питања у вези уписа, пријемног испита и студија математике на Природно-математичком факултету у Новом Саду.