Пролећни Фестивал 2019.

Prolećni Festival Matematike je održan u Novom Sadu, od 8. do 13. aprila 2019. 

Kompletan program festivala preuzmite OVDE

Оrganizatori manifestacije su bili Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo, a manifestaciju je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

Program je poceo u ponedeljak, 8. aprila, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, okruglim stolom pod naslovom „Informacione-komunikacione tehnologije i visoko obrazovanje“. Seminar „Bogoljub Stanković“ će u utorak ugostiti dva predavača sa Univerziteta Jyväskylä u Finskoj, a sreda veče je rezervisano za Naučni tribinu Ogranka SANU.

 U sredu pre podne se, u Rektoratu UNS,  održao  „Matematički Podijum Mladih“, jedinstvena konferencija učenika srednjih škola Srbije, sa skoro duplo više prijavljenih saopštenja nego prošle godine. U okviru te manifestacije bila je i dodela nagrada najuspešnijim takmičarima (i njihovim mentorima) Južnobačkog okruga u 2019. godini. Peti Simpozijum „Savremeni problemi matematike“, koji je namenjen studentima osnovnih, master i doktorskih studija kao i profesorima matematike, održao se u četvrtak na Prirodno-matematičkom fakultetu. Gosti Simpozijuma su predavači iz Beograda, Finske i Mađarske i oni su prikazali najnovije trendove u matematici.

 Subota, 13. april je bila rezervisana za profesore matematike osnovnih i srednjih škola, koji su u okviru akreditovanog Novosadskog matematičkog seminara slušali predavanja i uzeli učešće na radionicama sa temama iz metodologije matematičkog obrazovanja.





Математички Подијум Младих
                                       10. април 2019.

Највећа математичка конференција за талентоване средњошколце у Србији! 




Predavači učenici na Podijumu Mladih 2019.

Mentori učenika predavača na Podijumu Mladih 2019.